Het vergoedingspakket

Indien u lid bent van onze vereniging, wordt de uitvaart verzorgd en worden de kosten hiervan tot een bedrag van € 1.200,- door de vereniging gedragen.

De kosten van een deel van de uitvaart zijn zo laag, doordat onze vereniging werkt zonder winstoogmerk.

Leden betalen jaarlijks een contributie van € 45,- per jaar per gezin.
Alleenstaanden betalen € 22,50,- per jaar. Inwonende kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid.

De uitvaartvereniging Memento Mori beschikt over een eigen Aula in een natuurlijke omgeving met een ruime gratis parkeerplaats. Vanuit de Aula kunnen uitvaartplechtigheden aansluitend  naar naast gelegen gemeentelijke begraafplaats plaats vinden.

Ook bij crematies is het mogelijk de afscheidsplechtigheid in de Aula te houden. Deze dienst kunnen  wij tegen aanmerkelijk lagere tarieven aanbieden dan de gebruikelijke tarieven van bestaande crematoria. Om u een idee te geven van de verschillen geven we enkele voorbeelden.

Gemiddelde tarieven crematoria bij een afscheiddienst met circa 100 personen:

Crematietarief ( incl. gebruik koffiekamer ca. 60 minuten) = ca. € 1.340,--

(verlenging € 100 per 15 minuten)

2 kopjes koffie/thee met cake (incl.)

ca. 5,-- p.p. = € 1840,--

2 kopjes koffie met 2 belegde broodjes (incl.) ca. 8,80 p.p. = ca. € 2.220,--

Tarieven afscheidsdienst in Aula Memento Mori met circa 100 personen:

Technisch” crematietarief = ca. € 875,--

Gebruik van de Aula is een gratis dagdeel

2 kopjes koffie met cake (incl.) 3,-- p.p = ca. € 1.175,--

2 kopjes koffie met 2 belegde broodjes ( incl) 4,50 p.p. = ca. € 1.325,--

Uit bovenstaande voorbeelden blijkt dat uw besparing door gebruik te maken

van de plaatselijke Aula al gauw tussen de € 700,-- tot € 1.000 euro ligt.

Dit zijn de tarieven voor leden. Voor niet-leden liggen deze tarieven iets hoger.

Als vereniging bieden wij u voldoende ruimte en tijd om in een rustieke

omgeving afscheid te nemen van uw dierbare.

Gegevens van de crematoria kunt u raadplegen op: Crematorium "Reestborgh" Meppel en Crematorium "De Boskamp" Assen

Wilt u concreet weten welke zaken wel of niet door de vereniging worden gedragen, neem dan contact op met ons op door het invullen van het contactformulier of telefonisch contact met onze administratrice (zie adressen).

Tegen de bijkomende kosten, welke niet door de vereniging worden vergoed, kunt u zich eventueel bij verzekeren.

De basiskosten van een gemiddelde uitvaart liggen circa tussen de € 4.000,-- en € 5.000. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van de verschillende diensten en goederen, waaruit wordt gekozen:

*het verzorgen en regelen van de uitvaart

*verzorging van de overledene

*een uitvaartkist

*opbaring

*vervoer van de overledene

*volgauto('s)

*dragers

*rouwbrieven

*rouwadvertentie(s)

*condoléanceregister

*klokluiden

*uitvaartdienst in aula of kerk

*koffie / koek tijdens condoléance of na de dienst

*dankbetuigingen / bidprentjes

Wilt u concreet weten welke zaken wel of niet door de vereniging worden gedragen, neem dan contact op met ons op door het invullen van het contactformulier of telefonisch contact met onze administratrice (zie adressen).

Bovenop genoemde tarieven komen nog de kosten van het aanschaffen van een ruimte voor het eventueel bijzetten van een urn of het aankopen van een graf met monument.

De tarieven die de gemeente De Wolden hanteert indien u gebruikt wenst te maken van de Begraafplaats kunt u hier raadplegen.